Перейти до основного вмісту

НЕПРИЙНЯТНЕ У ПОВЕДІНЦІ ПІД ЧАС ДІЛОВОЇ ІЖІ




      Певна поведінка відвідувачів ресторану згідно з нормами етикету вважається неприйнятною, недопустимою, особливо і насамперед під час ділової їжі, коли хороше, сприятливе враження на інших гостей та господаря має особливе значення.
      Деякі з цих зауважень стосуються безпосередньої поведінки за столом, деякі — ставлення до оточуючих:
·  Критика та вираження незадоволення. Якщо ви — гість, ніколи не виражайте незадоволення щодо якості їжі та напоїв: ваші зауваження можуть прозвучати як не сприймання, а гірше — як засудження зробленого господарем вибору ресторану, кухні.
·  Розхлябане, неповажливе поводження за столом. Те, як ви сидите та поводитесь за столом, безумовно, передає певну інформацію — ваше ставлення до оточуючих та того, що відбувається навколо вас. Головне, ваша поза та жести мають відображати вашу впевненість у собі" а також вашу готовність брати участь у діловому обговоренні. Не торкайтеся руками свого волосся, не крутіть окреме пасмо (звичка, притаманна багатьом жінкам). Не нахиляйтеся низько над тарілкою, сидіть рівно і спокійно. Не грайтеся з прикрасами (обручками, кулонами, ланцюжками тощо), залиште у спокої краватку. Не стукайте нігтями по столу, не трясіть колінами та не брязкайте у кишенях ключами або дріб'язком.
·  Ігнорування темпу їжі інших гостей. Не починайте їсти першим, до того, як усім іншим будуть подані замовлені ними страви. Почекайте, поки господар першим покуштує зі своєї тарілки. Якщо господар — ви, запросіть розпочати їжу тих, кому вже вона була подана, сказавши: "Будь ласка, починайте, не чекаючи, ваша страва може прохолонути".· Неакуратне, шумне жування їжі. Етикет вимагає якомога тихіше їсти подані вам страви. Набирайте у ложку або на виделку адекватну кількість їжі, яку не важко буде донести до рота, прожувати та проковтнути. Жуйте із закритим ротом. Не набивайте їжу за одну щоку та не пийте тоді, коли ви ще не проковтнули прожоване.
·  Діставання віддалених предметів на столі. Не намагайтеся дотягнутися до потрібного вам предмета, який знаходиться далеко від вас. Попросіть передати його вам. Без подібного прохання ви можете взяти тільки те, що знаходиться у невидимих межах, які відділяють вашу тарілку, келихи та прибор від сусідських.
· Вичищання тарілки хлібом. У деяких країнах та регіонах світу вичищання тарілки хлібом є національною традицією. Але загальноприйняті привила етикету не тільки не заохочують, але і не підтримують подібної поведінки, вважаючи її неприйнятною. · Після того, як ви доїли, не відсувайте тарілку від себе (кому вона потрібна, брудна та неприваблива?), не варто також казати при цьому щось типу: "Усе, наївся" або "Уф, добре поїв, більше не можу/не хочу",
·  Надмірне вживання алкоголю. Така поведінка не тільки заважає справі (ваша голова не здатна адекватно працювати), але може призвести до погіршання ділових відносин з вашим партнером/вашими партнерами. Надмірне вживання алкоголю завжди тягне за собою гучні розмови, сміх, які, як правило, надзвичайно негативно сприймаються іншими гостями ресторану.
·  Приведення себе у порядок за столом" Ніколи не розчісуйте волосся і не пригладжуйте його руками, сидячи за столом. Жінки повинні уникати фарбування губ, очей іт. ін., як правило, це сприймається негативно партнера-ми-чоловіками: вони роблять висновок, що жінка не стала діловою людиною, яка знає правила гри — бізнесу.
·  Вживання зубочистки перед іншими присутніми. Ніколи не використовуйте за столом зубочистку. Якщо вам необхідно це зробити, ви маєте бути в абсолютно приватному місці. Уникайте також чищення зубів язиком після закінчення їжі. Такі дії звичайно супроводжуються звуками, які, разом із загальною картиною вашого обличчя, як правило, зрозуміло мало привабливі.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ВЗУТТЯ

    Оточуючі завжди дивляться на ваше взуття, тому вам варто звертати на нього не меншу (якщо не більшу) увагу, ніж на одяг, та намагатися дотримуватися існуючих правил .       Вашим вибором може бути як шкіряне взуття зі шнурками, так і без них. При цьому будьте дуже обережні з черевиками без шнурків, спереду на яких висить пара декоративних вузликів. У принципі, вони є менш офіційними, а у деяких сферах/галузях професійної діяльності взагалі сприймаються як "домашні капці". В офісі бажано уникати черевиків на товстій підошві, хоч вони можливі протягом холодного сезону.      Колір черевиків не повинен бути світлішим за колір брюк. Чорне взуття одягається до костюмів сірого, темно-синього та чорного кольорів. До костюмів коричневого або бежевого кольору підходить темно-коричневе взуття.      Портфель має бути зі шкіри коричневого та чорного кольорів або кольору бургунді.       Гама...

ФОРМУВАННЯ ПОЗИТИВНОГО СТАВЛЕННЯ ДО ОСВІТНЬОЇ РЕФОРМИ

18.01. 2019  року – педагогічна зустріч на базі Городищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів з учителями, які навчають учнів 2-3-х класів у  2018-2019  навчальному році. ТЕМА: «Формування позитивного ставлення до освітньої реформи». ХІД РОБОТИ: 1. Привітання – 00:00: 00 – 00 :00:55. 2. Знайомство – 00:00: 55 – 00 :02:50. 3. Вироблення правил – 00:02: 50 – 00 :03:56. 4. Мета зустрічі – 00:03: 56 – 00 :07:15. 5. Метод роботи - 00:07: 15 – 00 :08:25. 6. Вправа «Ставлення до життя та до сприйняття нового» - 00:08:25 – 00:12:30. 7. Вправа «Відстеження особистої реакції на щось нове - 00:12: 30 – 00 :17:12. 8. Вправа «Чого я насправді хочу» - 00:17:12 – 00:20:07. 9. Вправа «Як заробити мільйон?» - 00:20: 07 – 00 :29:56. 10. Інсайт 1. «Гармонія життя = щасливе життя» - 00:29: 56 – 00 :34:56. 11. Вправа «Запросіть гроші в будинок» - 00:34: 56 – 00 :35:51. 12. Вправа «Фантазія» - 00:35: 51 – 00 :37:54. 13. Інса...

ДІЛОВИЙ СНІДАНОК

       Діловий сніданок має свої безперечні переваги: для багатьох людей ранок саме час для роботи, тому що вони знаходяться у своїй найкращій формі. До того ж, обмеженість часу, відведеного для зустрічі (адже попереду цілий робочий день), допомагає учасникам бути зосередженими на ділових питаннях і не затягувати бесіду. (Така сама обмеженість часу характерна і для ділового ланчу: всім необхідно повертатися в офіс, де чекають інші справи.) Схожий на ланч за обмеженістю часу, сніданок водночас відрізняється від нього тим, що майже (або зовсім) не перериває план робочого дня. До того ж, вартість сніданку значно менша, ніж ланчу або обіду.      Діловий сніданок можна проводити практично у будь-якому відповідному місці, яке влаштовує і гостя, і господаря. Це може бути кав'ярня, ресторан у готелі або ж приватний клуб. Можна навіть запросити гостя на діловий сніданок в офіс господаря, якщо такий варіант влаштовує всіх учасників. ...