Останнім
часом діловий чай, що перейняв багато рис, характерних для світського чаю, став
надзвичайно популярним. Як правило, він проводиться у вишуканих готелях або у
закритих клубах і є оптимальним варіантом для багатьох бізнесменів, які
подорожують. Діловий чай має багато привабливого: він відрізняється від більш
традиційних сніданку, ланчу чи обіду; він, як правило, триває близько години,
рідко — довше; є дуже спокійним заходом, який передбачає і певний відпочинок.
Оскільки діловий чай проводиться у кінці робочого дня (він може починатися з
15.00—15.30 до 17.00), гості мають можливість після його завершення, не
повертаючись до офісу, зразу іти додому. Інша перевага ділового чаю: на ньому
не передбачаються алкогольні напої.
Нині досить
популярним також є діловий чай в офісі: він часто вбачається найбільш
прийнятним способом, щоб організувати перерву під час засідання — чай у такому
випадку не лише форма відпочинку, а й можливість певною мірою підняти настрій
втомлених учасників. (Організовуючи чай у вашому офісі, не забувайте, що
не у всіх країнах світу така практика є прийнятною.)
Для
організації чаю в офісі підійде будь-який зал засідань або кабінет з великою
кількістю стільців. При цьому треба не забувати, що чай та все, що його
супроводжує, — цукор, лимон, молоко, хліб та булочки спеціальної випічки, м'які
сири, джеми, невеликі бутерброди і т. ін., мають бути найвищої якості, інакше
діловий чай, що планувався як подія особливого значення зі спеціальним смислом,
може бути схожим на будь-які чаї, що подаються на засіданнях у звичайних чашках,
з яких звисають "хвостики" чайних пакетиків.
Справжній
діловий чай передбачає чайний сервіз високої якості, відповідного ґатунку
серветки на столі і обов'язково чайник свіжо-завареного розсипного чаю.
На
відміну від ділового чаю, зустріч на каву є швидкою і неформальною.
Коментарі
Дописати коментар